
Ανάργυρος Μαριόλης
Υπεύθυνος ομάδας πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του 1ου Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στην Ελλάδα στο Βύρωνα Αττικής (2003-2010).
Από τον Νοέμβριο του 2010 υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Ανδρέας Ξανθός
O Ανδρέας Ξανθός έχει σπουδάσει Ιατρική στο Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως Μικροβιολόγος στο Ε.Σ.Υ
Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2012 έως το 2014 ήταν υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Ιανουάριο του 2015 επανεκλέχτηκε
βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρέτησε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 κατείχε τη θέση του Υπουργού Υγείας. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεώργιος Πατούλης
Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη, τόσο από τη μεριά του πατέρα του που ήταν από το Ρέθυμνο, όσο και από την πλευρά της μητέρας του που είναι από τα Χανιά.
Το 1981 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός – Χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εκπόνησε συναφή με την ειδικότητά του διδακτορική διατριβή.
Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ιατρός στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμικού) και Αμαρουσίου – Ερυθραίας καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, της “Αθηναϊκής Κλινικής” και του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.
Το λειτούργημα του ιατρού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του και στην ανάγκη που νοιώθει για διαρκή προσφορά στο συνάνθρωπο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα, ως ανήσυχο πνεύμα και με διάθεση συνεχούς ενημέρωσης γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, την περίοδο 1998 – 2000 ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Υγειονομικού και στην Προεδρική Φρουρά.
Από πολύ νωρίς ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.
Όντας ειδικευόμενος στο Π.Γ.Ν.Α “Λαϊκό” εξελέγη για 3 χρόνια μέλος του Δ.Σ. εκπροσωπώντας όλο το επιστημονικό προσωπικό (1995 – 1997).
Η συνδικαλιστική του πορεία ξεκινάει από το 1995, όταν και ίδρυσε τον Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ), στον οποίο και διετέλεσε Πρόεδρος για 3 χρόνια (1995 – 1998).
Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο “Νέοι Γιατροί”, διατελώντας Πρόεδρός του μέχρι το 2004. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ανέπτυξε ο Σύλλογος, ήταν πλήθος επισκέψεων στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των οποίων παρείχε σημαντικές ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις στους κατοίκους.
Από το 1996 έως και σήμερα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α).
Το 1999 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α. έως και το 2002, ενώ το 2003 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ι.Σ.Α.
Το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α), στην οποία είναι πλέον Επίτιμος Πρόεδρος.
Το 2003 ιδρύει την Επιστημονική Εταιρεία «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ», στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος ως τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος του πιστοποιημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», δικτυώνοντας τους 228 Καλλικρατικούς Δήμους και 2 Περιφέρειες, στις Δομές Υγείας τους.
Τον Ιούνιο του 2011, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του ΙΣΑ, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Τον Ιανουάριο του 2012, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο Β’, ιδρύοντας με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μία πρωτόγνωρη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλους εκείνους τους ανασφάλιστους πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο άνεργοι, άστεγοι, άρρωστοι χωρίς καμία πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.
Τον Οκτώβριο του 2014 επανεξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.
Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε στο χώρο της Υγείας:
- Εκλεγμένος Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HL7 Greece (το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τα Διεθνή Πρότυπα Διασύνδεσης Εφαρμογών στο Χώρο της Υγείας).
- Διετέλεσε Υπεύθυνος Υγείας Β’ Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας.
- Εργάστηκε ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Η δράση του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει το 1998, όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εργατικότητα και η διεκδικητικότητά του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη, είχαν ως αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές του 2002 να επανεκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλα τα Βόρεια Προάστια.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πεύκης (ΔΕΚΠΑ) την περίοδο 1998 – 2000.
Διετέλεσε για 5 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Πεύκης (2000 – 2005), προσφέροντας παράλληλα εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες.
Υπήρξε Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. “ΚΟΡΑΗΣ” του Δήμου Πεύκης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, που αποτέλεσε το βασικό κύτταρο της πρόνοιας του Δήμου.
Το 2005 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο Βούλας”, ενώ
το 2006 εξελέγη Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).
Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου, βάζοντας από την επόμενη κιόλας μέρα τις βάσεις ώστε το Μαρούσι να ξαναγίνει Ανθρώπινη Πόλη.
Τον Απρίλιο 2008, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ.
Τον Νοέμβριο 2010, επανεξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Αμαρουσίου, με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαρούσι, στον πρώτο γύρο με 56,44%.
Τον Μάρτιο του 2011, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου εξελέγη με διετή θητεία Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),
Τον Μάιο 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου, για τρίτη συνεχομένη θητεία με ποσοστό 58% από την πρώτη Κυριακή.
Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με ποσοστό 52%.
Tον Δεκέμβριο του 2015, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη Αντιπροέδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), ενώ επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.
Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.
Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, με ποσοστό 66%.
Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Τον Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή, για την περίοδο 2020-2025.
Διαθέτει, τέλος, πλούσιο συγγραφικό και εκδοτικό έργο που περιλαμβάνει:
Το επιστημονικό περιοδικό “Νέοι Γιατροί”.
Το ειδικό έντυπο “Πρώτες Βοήθειες”.
Το έντυπο του Ι.Σ.Α. “Πληθωρισμός ιατρών στην Αθήνα”.
Το επιστημονικό και συνδικαλιστικό περιοδικό της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α).
Το έντυπο “Δήμων Υγεία” του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φιλολογίας, Δημοτική Σύμβουλο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ομίλου για την UnescoΒορείων Προαστίων, πρ. Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρίνα Σταυράκη, και έχουν έναν υιό τον Αλέξανδρο.

Γιάννης Κυριόπουλος
Ο Γιάννης Κυριόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα των Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και έχει εκλεγεί τέσσερις φορές κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει για μακρό χρονικό διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Διοίκησης Υπηρεσιών. Έχει, ακόμη, διατελέσει έκτακτος σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και έκτακτος σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Παράλληλα, οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Έχει χρηματίσει μέλος σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας και επιστημονικές εταιρείες οικονομικών και πολιτικής υγείας, όπως του European Health Care Management Association (E.H.M.A.), του Association of Schools of Public Health in European Region (A.S.P.H.E.R.) και του International Association of Health Economics. Ακόμη είναι πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER), ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.Υ.) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (Ε.Ε.Ε.Φ.), καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.).

Γιάννης Τούντας
Ο Γιάννης Τούντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Βιολογία και Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι διευθυντής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία». Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής (2003-4), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (2008-10), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας (1987-2010) και Πρόεδρος του ΕΟΦ (2010-13). Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες.

Δημήτρης Μπούμπας
Ο Καθηγητής Δημήτριος Τ. Μπούμπας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μετεκπαιδεύτηκε στην Ανοσολογία, Παθολογία και Ρευματολογία στις ΗΠΑ. Εργάστηκε επι μία δεκαετία ως Ερευνητής στα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας των ΗΠΑ (National Institutes of Health, NIH) εξασκώντας παράλληλα καθήκοντα Αναπληρωτού Κλινικού Διευθυντού και Κλινικού Διευθυντού του Εθνικού Ιδρύματος Αρθρίτιδος και Μυοσκελετικών Νόσων ( ΝΙAMS). Επαναπατρίσθηκε το 1999 και υπηρέτησε αρχικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το 2012 μετακινήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) όπου διευθύνει τη 4η Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν». Είναι Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΜΠΣ Μοριακής Βιοιατρικής του ΕΚΠΑ, και Συνεργαζόμενο Μέλος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυτοανοσία και τη φλεγμονή διερευνώντας τη παθογένεια και την ανοσοκατασταλτική/βιολογική θεραπεία των αυτοανόσων ρευματικών νοσημάτων (συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα). Έχει 305 δημοσιεύσεις στο PubMed και 41 κεφάλαια σε βιβλία πολλά από τα οποία αποτελούν τα συγγράμματα αναφοράς του κλάδου ( ISI 16.995 citations/μνείες, H index 68). Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτήθηκε από Εθνικά (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, Πυθαγόρας Ι, ΙΙ, Ηράκλειτος, Θαλής, Αριστεία) και Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΑUTOCURE FP-6; BTCURE, IMI, FOREUM,ERC Advanced Grant).
Διετέλεσε Πρόεδρος (2008-2014) της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) για τη κρίση προχωρημένων βιοιατρικών ερευνητικών προτάσεων ( LS-7, Advanced Grants) και μέλος της EU ESRFI Committee for Translational Research Infrastructures (2006-2008). Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του ERC για τις συνέργειες (SYNERGY). Διετέλεσε επίσης Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ, 2002-2004). Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας ( EULAR) όπου υπηρέτησε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής (Executive Committee) και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ειδίκευσης. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομάδος Εργασίας ( EULAR Task Force) για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και Αssociate Εditor του περιοδικού Annals of Rheumatic Diseases. Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών και Μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας (Academia Europeae).

Ζωή Ράπτη
Αριστούχος απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε τον τίτλο του Master of Laws (LLM with honours) in International Commercial Law στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω.
Έχει 16ετή θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου διετέλεσε:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού,
μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Council of European Municipalities and Regions (CEMR) και Πρόεδρος του Συνδέσμου (ΣΛΑΠ) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.
Ως Νομική Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεργάστηκε στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. (ΝΟΜΟΣ 3342/2005-ΦΕΚ 131/Α’ /6.6.2005)
Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, την περίοδο 2013-2015.
Διετέλεσε Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος (2016- 2019) και σήμερα είναι μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
Ορκίστηκε Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας στις 6/5/2019 λόγω της παραίτησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στις 7/7/2019 εξελέγη για δεύτερη φορά Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Ορίστηκε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, μέλος της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.
Τον Αύγουστο 2020 ορκίστηκε Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.

Θάνος Πλεύρης
Γεννήθηκα στην Αθήνα 21/5/77, είμαι χριστιανός ορθόδοξος, έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχω δύο τέκνα, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.
Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία μου «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».
Επιπλέον, από το 2006 είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο».
Από το 2019 έως σήμερα, είμαι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά το παρελθόν μετείχα στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Επίσης μετείχα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το 2018 ίδρυσα την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).

Ιωάννης Κωτσιόπουλος
Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2015 εργαζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέσεις ευθύνης στο NHS, όπως αυτή του Chief Information Officer, και είναι μέλος του NHS Digital Academy. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (2011-2014), μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs) και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε έργα έρευνας και τεχνολογίας και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία.

Ιωάννης Υφαντόπουλος
Ο Γιάννης Υφαντόπουλος είναι Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Οικονομικά της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) (B. Sc.) και Διδάκτωρ (D. Phil.) του Πανεπιστημίου ΥΟΡΚ Αγγλίας. Διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, σε διαφορετικές Κυβερνήσεις, και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Συναντήσεις. Συμμετείχε ως Σύμβουλος σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization), η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα (European Commission), το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (I.L.O.), και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. (O.E.C.D). Στην 23η Ευρωπαϊκή Συνεδρίαση της Παγκόσμιας Οργάνωσής Υγείας στη Δανία, εκλέχθηκε παμψηφεί από τις 53 Χώρες Μέλη ως Rapporteur. Βραβεύθηκε επίσης από την Διεθνή Επιτροπή της Φαρμακοικονομίας (International Society of Pharmacoeconomics and Outcome Research) (ISPOR) με το βραβείο των «Διακεκριμένων Υπηρεσιών».
Εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), και συνεργάσθηκε σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης: Katholike University of Lauven, Tilbourg University, University of Lyon, Universitat de Barcelona, University of Budapest, Etvus University of Budapest, University of Warsaw, Medical University of Sofia, University of Western Siberia, Russian Academy of Science, The Moscow School of Economics, University of East Anglia, Cambridge, London School of Economics, University of Clark, Harvard University ΗΠΑ.
Διετέλεσε στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (EKKE), Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ISPOR (International Society of Pharmacoeconomics and Outcome Research), μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ, μέλος του Ευγενιδείου Νοσοκομείου, της Διυπουργικής Επιτροπής για την Έρευνα και μέλος της Ομάδας των «Σοφών» για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στην αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων το 2005, ως Πρόεδρος του ΕΚΚΕ, έλαβε τον υψηλότερο βαθμό (5) (άριστα) για την διοίκηση, συνεργασία και την διεθνή προβολή του Κέντρου.
Στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται 280 άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: Social Science and Medicine, The European Journal of Population Economics, European Journal of Health Economics, European Journal of Social Sciences, Value in Health, Value in Health Regional Issues, Journal of Economic and Social Measurement, Quality of Life Research, Health and Quality of Life Outcomes, Journal of Health Management, Socio-Economic Planning Sciences, Public Health Nutrition, International Journal of Dentistry, European Archives of Pediatric Dentistry, Journal of Nursing Management, Journal of Health, International Journal of Technology Assessment in Health Care, και άλλα.
Επίσης στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται 39 βιβλία από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε: 1) «Ο Προγραμματισμός του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα» (α και β εκδ., 1995, 1988), 2) «Ειδικά Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής» (1989), 3) «Διαστάσεις της Φτώχειας στην Ελλάδα» (α και β εκδ., 1999), 4) «Η Κοινωνική Ασφάλιση του ΤΣΑΥ» (2002), 5) Τα Οικονομικά της Υγείας Θεωρία και Πολιτική (α και β εκδ., 2003, 2006), 6) Health Related Quality of Life (Ed. Vol I and II 2002), 7) Blood Donorship and the challenge of Aids in Greece (1993), 8) Social Protection for Dependency in Old Age (2001), 9) The Economics of Health Reform (2004), 10) Health Economics Management and Policy (2005), 11) Μελέτες Δημόσιας Πολιτικής (2006), 12) Η Στατιστική στην Κοινωνική Έρευνα (2008), 13) Οικονομικές και Κοινωνικές Διαστάσεις του κράτους Πρόνοιας (2009), 14) «Πρόσβαση στις Νέες Φαρμακευτικές Θεραπείες στην Ελλάδα» Υφαντόπουλος Γ, και συν, Εκδόσεις ΕΚΚΕ. 15) Καταστροφικές Δαπάνες στην Υγεία και την Φαρμακευτική Περίθαλψη. (2018)
Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή διαφόρων ακαδημαϊκών περιοδικών όπως: ISPOR CEE Network Newsletter, “Cost Effectiveness and Resource Allocation” “Health Economic Review”, “Expert Review of Pharmacoeconomics & Outcomes Research”, “Journal of Market Access and Health Policy” “Archives of Hellenic Medicine”
Οι μελέτες του έχουν δημοσιευθεί από έγκυρους εκδοτικούς οίκους όπως το Oxford University Press, και το Springer, και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρουμάνικα, Ρώσικα και Αζέρικα.

Κατερίνα Κουτσογιάννη
Η Κατερίνα Κουτσογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Το 2ΟΟ3 σε συνεργασία με άλλους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα ιδρύσαν τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης όπου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι το τέλος του 2019. Συμμετέχει ενεργά στο χώρο των οργανώσεων ασθενών με ρευματικά νοσήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εμπλουτίζοντας την εμπειρία της με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Παράλληλα, συνέβαλε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τη σοβαρότητα των ρευματικών νοσημάτων, τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς περίθαλψης και πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες. Αποτέλεσμα της προσπάθειας για την ενιαία έκφραση των ρευματοπαθών στην Ελλάδα ήταν η ίδρυση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών Γονέων Κηδεμόνων και φίλων των παιδιών με ρευματικά Νοσήματα «ΡευΜΑζην» όπου είναι Πρόεδρος. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφοίτησε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ασθενών EUPATI (European Patients’ Academy on Therapeutic Innovation).

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας
Ο κ. Κ. Μπαργιώτας είναι ορθοπαιδικός χειρουργός. Ειδικεύτηκε σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πλούσιο επιστημονικό έργο. Εργάστηκε (2000-2015) στην Ορθοπαιδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με το βαθμό του Επιμελητή Α ΕΣΥ. Ειδικεύτηκε στον τομέα της χειρουργικής αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας των μεγάλων αρθρώσεων εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους ελάχιστης επεμβατικότητας. Το 2005 εργάστηκε ως Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ. Διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μάριος Θεμιστοκλέους
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είναι o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Εργαζόταν ως Νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνoιού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων)

Ματίνα Παγώνη
Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.)
Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Επιστημονικά Υπεύθυνη Λιπιδαιμικού Ιατρείου, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
Πρόεδρος Ανωτάτου Πειθαρχικού Π.Ι.Σ.
Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Α΄ Προϋπηρεσία σε Νοσοκομεία, ιατρεία κ.λπ.
1) Από 21-04-83 μέχρι 20-04-84 στο Γ. Ν. Λήμνου (NΔ 67/68 Υπηρεσία Υπαίθρου)
2) Από 02-05-84 μέχρι 09-07-84 στο Γ. Ν. Λήμνου ( Ν. 1057/80)
3) Από 09-07-84 μέχρι 15-01-85 στο Γ. Ν. Λήμνου (Απόκτηση ειδικότητας)
4) Από 22-01-85 μέχρι 19-12-88 στο Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» (Απόκτηση ειδικότητας)
5) Από 08-12-89 μέχρι 13-05-93 στο Γ. Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ
6) Από 14-05-93 μέχρι 28-10-98 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματας» ως Επιμελ. Β΄ ΕΣΥ
7) Από 29-10-98 μέχρι 04-04-06 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς» ως Επιμελ. Α΄ ΕΣΥ
8) Από 04-04-06 μέχρι 01-12-08 στο Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς» ως Αναπλ.
Διευθύντρια (Αρ. πρωτ. Υ10α/13335/4-4-2006 Απόφ. Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλ.)
9) Από 01-12-08 Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογ. Κλινικής του Γ.Ν.Α
«Γ.Γεννηματάς»
Β΄ Προϋπηρεσία στο Ελεύθερο Επάγγελμα
Από 20-10-83 μέχρι 14-6-84, χωρίς ειδικότητα, Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
(στο Υποκατάστημα ΙΚΑ Μύρινας Λήμνου)
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1. Εκπαιδευτική άδεια ενός έτους (αποφάσεις ΚΕΣΥ και Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας: 5058/27-4-95, ΔΥ13α/10189/9-5-95 και ΔΥ13α/ 44215/28-5-96) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική (Ιπποκράτειο Γεν. Νοσοκομείο Αθηνών) στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από 4/9/95 μέχρι 4/9/96 υπό την διεύθυνση του καθηγητού Π.Κ.Τούτουζα.
2. Σεμινάριο με θέμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. για επιμόρφωση των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε θέματα Γενικής Ιατρικής διάρκειας 76 ωρών από 27/11/95 μέχρι 09/12/95 (αριθμ. 0546/9-11-95 Τέλεξ Υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας και αριθμ. πρωτ. 17923/21-11-95 Π.Γ.Ν. Α.) και ορίσθηκα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Εκπαιδευτική άδεια 15 ημερών).
3. Εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, υπό την διεύθυνση του Professor Dr. Med. Gerd Assmann, στο αντικείμενο «Lipoprotein Metabolism, Laboratory Traning Course », στο Münster Germany από 21 μέχρι 25 Νοvember 1994 .
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Διδακτορική Διατριβή από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. «Διασταυρουμένη μελέτη της Βιοδιαθεσιμότητας και Βιοϊσοδυναμίας δισκίων Κλαριθρομυκίνης (Klarithromycin/Genepharm) ως προς το σκεύασμα αναφοράς της Κλαριθρομυκίνης (Klaricid), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφ’ άπαξ λήψεως tabl. Klarithromycin/Genepharm σε δόση 250 mg σε σχέση με την εφ’ άπαξ λήψη tabl. Klaricid σε δόση 250mg σε υγιείς εθελοντές» (αρ.πρωτ. 20133/29-7-2002 απόφ. Ε.Ο.Φ.)
2. «The Lipid Treatment Assessment Project (L-TAP): Μία πολυκεντρική έρευνα παρατήρησης για την αξιολόγηση του ποσοστού των δυσλιπιδαιμικών ασθενών που λαμβάνουν υπολιπιδαιμική θεραπεία και επιτυγχάνουν τους στόχους της NCEP για την LDL-χοληστερόλη». (Αριθμ. πρωτ. Α 2581037/4-11-2002)
3. «Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη: Η Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα. Μελέτη Hypertenshell. (14-1-2003)».
4. «Πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, παραλλήλων ομάδων, ελεγχόμενη από placebo μελέτη που συγκρίνει την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ανεκτικότητα της ημερήσιας συγχορήγησης ezetimide 10 mg με ατορβαστατίνη 10 mg έναντι ezetimide placebo με ατορβαστατίνη 10 mg σε μη-θεραπευθέντες ασθενείς με πρωτογενή υπερχοληστερολαιμία και στεφανιαία καρδιακή πάθηση για τους οποίους η δίαιτα και η άσκηση έχουν αποτύχει» Κλινική μελέτη ΡΟ3396. (Απόφαση ΕΟΦ Αριθμ. Πρωτ. 15205/16-7-2003).
5. «Διασταυρούμενη μελέτη βιοϊσοδυναμίας δισκίων Simvastatin (Simvastatin/Genepharm) ως προς το σκεύασμα αναφοράς της Simvastatin (Zocor), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφάπαξ λήψεως ενός δισκίου Simvastatin/Genepharm σε δόση 80 mg σε σχέση με την εφάπαξ λήψη ενός δισκίου Zocor σε δόση 80 mg σε υγιείς εθελοντές» (Απόφαση ΕΟΦ 19291, 29008, 35544/6-7-2004).
6. Επιδημιολογική έρευνα μελέτης-καταγραφής του Λιπιδαιμικού profile των κατοίκων των νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου (29/10-4/11/2004)
7. A randomized, 4-way crossover, bioequivalence study of Omeprazole/Genepharm 20 mg capsule (test product) versus Losec™/Astra Zeneca 20 mg tablet (reference product) under fed and fasted conditions, after oral administration as 1X20 mg capsule or tablet in healthy volunteers.
8. A randomized, 2-way crossover, bioequivalence study of Meloxicam/Genepharm 15 mg tablet (test product) versus Mobic/Boehringer Ingelheim 15 mg tablet (reference product) under fasted conditions, after oral administration as 1X15 mg tablet in healthy volunteers.
9. «Τυχαιοποιημένη, διασταυρούμενη, τριών περιόδων μελέτη βιοϊσοδυναμίας των δισκίων Pravastatin/Genepharm tablets 40 mg ως προς το σκεύασμα αναφοράς Pravachol/Ελλάς και Pravachol/Αυστραλίας tablets 40 mg, μετά από εφάπαξ λήψη σε υγιείς εθελοντές ενός δισκίου 40 mg σε κάθε περίοδο» (αριθμ. πρωτ. 2068/14-4-05 απόφ. Β΄ Πε.Σ.Υ.Π.).
10. «Τυχαιοποιημένη, διαστευρούμενη, μιάς δόσης, 2 περιόδων, μελέτη βιοϊσοδυναμίας των δισκίων Quinapril/Genepaharm 20 mg/tab, ως προς το σκεύασμα αναφοράς Accupril/Pfizer Ltd δισκία 20 mg/tab (Αυστραλίας),σε συνθήκες νηστείας, μετά από του στόματος χορήγηση 1 δισκίου 20 mg σε υγιείς εθελοντές» (Απόφαση ΕΟΦ 0-566/15η /25-7-05)
11. «Ανοιχτή τυχαιοποιημένη διασταυρούμενη μελέτη Βιοϊσοδυναμίας 2 περιόδων του υπό έρευνα σκευάσματος δισκίων Donepezil (Donepezil/GAP) ως προς το σκεύασμα αναφοράς τοῦ Donepezil (Arisept), για την σύγκριση της Βιοϊσοδυναμίας της ἐφ’ άπαξ λήψεως ενός δισκίου Donepezil/GAP σε δόση 10 mg σε σχέση με την ἐφ’ άπαξ λήψη ενός δισκίου Arisept σε δόση 10 mg σε υγιείς εθελοντές μετά ἀπό του στόματος χορήγηση (Αριθ. Πρωτ. 13960/12-5-06 Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
12. «Ανοιχτή τυχαιοποιημένη διασταυρούμενη μελέτη Βιοϊσοδυναμίας 2 περιόδων του υπό έρευνα σκευάσματος δισκίων Pramipexole (Pramipexole/GAP) ως προς το σκεύασμα αναφοράς του Pramipexole (Mirapexin/ Boehringen), για την σύγκριση της αποτελεσματικότητας της εφ’ άπαξ λήψεως ενός δισκίου Pramipexole/GAP σε δόση 0.7 mg σε σχέση με την εφ’ άπαξ λήψη ενός δισκίου Mirapexin/Boehringen σε δόση 0.7 mg σε υγιείς εθελοντές μετά από του στόματος χορήγηση» (αριθμ. πρωτ. Επιστ. Συμβ. 21837/21-9-07)

Μιχάλης Χειμώνας
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Μιχάλης Χειμώνας είναι Γενικός Διευθυντής στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Κατείχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΠΑΠ Κύπρου από το 2011 μέχρι το 2014. Από το 2000 έως το 2010 εργάστηκε στη Nutricia στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Ελλάδας. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Walt Disney Ελλάδας, Βαλκανίων και Κύπρου, Διευθυντής Μάρκετινγκ στην Pepsico International και Group Product Manager στην Colgate Palmolive.
Ο κ. Χειμώνας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, ενώ κατέχει και Bachelor στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

Νίκη Τσούμα
Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1986) με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1998). Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government.
Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ.
Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε διατελεί Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Πένυ Ρέτσα
Η Πένυ Ρέτσα είναι η Market Access & External Relations Director και μέλος της Διοικητικής Ομάδας της AbbVie Ελλάδας και Κύπρου.
Στη θέση αυτή βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2020, έχοντας ηγηθεί τμημάτων Market Access, HEOR, Customer Solutions και έχοντας αναλάβει έργα οικονομικών υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού στρατηγικής σημασίας σε πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς υγείας στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.
Η Πένυ είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνούς Πολιτικής και Οικονομικών Υγείας από το London School of Economics (LSE). Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Πέτρος Μπακάκος
Ο Πέτρος Μπακάκος είναι Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία και στη συνέχεια στην Εντατική Θεραπεία. Μετεκπαιδέυτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Φεβρουάριο 1998 μέχρι τον Ιούνιο 1999 ως Research and Clinical Fellow στο Infection Inflammation and Repair Research Division του Τμήματος University Medicine του Πανεπιστημίου του Southampton. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά τα αποφρακτικά νοσήματα των αεραγωγών και κυρίως το βρογχικό άσθμα.
Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Διατέλεσε Εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαική Πνευμονολογική Εταιρία και συντονιστής της ομάδας Άσθματος της ΕΠΕ. Είναι υπεύθυνος του εξωτερικού ιατρείου Άσθματος και της Μονάδας Άσθματος της Α Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Φλώρα Μπακοπούλου
ΑναπληρώτριαΚαθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής
Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Η κ. Φλώρα Μπακοπούλου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και διδάκτωρ της Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Ιατρική στα γνωστικά πεδία της γενικής Εφηβικής Ιατρικής, Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων και Ψυχολογίας. Έχει ολοκληρώσει Διεθνές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα στην Εφηβική Ιατρική στο Michigan State University, Kalamazoo Center for Medical Studies στο Michigan των ΗΠΑ και κατέχει Διεθνή Πιστοποίηση (International Fellowship of Pediatric and Adolescent Gynecology, IFEPAG) στo γνωστικό αντικείμενο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (υπό την αιγίδα της Federation Internationale de Gynecologie Infantile et Juvenile, FIGIJ). Έχει διατελέσει Επισκέπτρια Κλινική Καθηγήτρια στο πρόγραμμα Αναπτυξιακής Ενδοκρινολογίας και Γενετικής, στο Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), National Institutes of Health (NIH) στη Bethesda των ΗΠΑ καθώς και στο πρόγραμμα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στο νοσοκομείο Children’s National Medical Center στην Washington DC των ΗΠΑ.
Κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του τριτοβάθμιου Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής φιλοξενεί από το 2010 την Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.
Eίναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μελέτης και Αντιμετώπισης Γενετικών και Κακοήθων Νοσημάτων Παιδικής Ηλικίας, του ΕΚΠΑ.
Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, με έδρα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.
Η κ. Μπακοπούλου έχει συμμετάσχει με 89 διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και με 83 Ελληνικές και 67 διεθνείς ανακοινώσεις σε Ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις, στις οποίες έχουν απονεμηθεί 6 βραβεία. Έχει συμμετάσχει στην επιμέλεια 3 βιβλίων, στη συγγραφή 9 Ελληνικών δημοσιεύσεων, 8 Ελληνικών και 4 ξενόγλωσσων κεφαλαίων, 1 μονογραφίας και 70 ξενόγλωσσων πρωτότυπων πλήρων επιστημονικών δημοσιευμένων εργασιών.
Η κ. Μπακοπούλου διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Εποπτεύει διπλωματικές ερευνητικές εργασίες και διδακτορικές διατριβές και έχει συμμετάσχει σε 7 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Το 2013 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνη σε ερευνητικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (MIS 371406), το οποίο συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Καλών Πρακτικών Έργων ΕΣΠΑ 2007-2013. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PRINCE – Preparedness Response for CBRNE INCidEnts (κωδικός 815362) στα πλαίσια του Horizon 2020.
Είναι Ακαδημαϊκή υπεύθυνη του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, του ΕΚΠΑ με αντικείμενο «Εφηβική Ιατρική: Ψυχοσωματική και Γνωστική Ανάπτυξη, Αναπαραγωγική Υγεία, Διατροφή, Άθληση και Στρες των Εφήβων». Είναι μέλος της επιτροπής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (On-line Learning Committee) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (European Society for Paediatric Endocrinology,ESPE).
Έχει συνδιοργανώσει 9 επιστημονικές συναντήσεις εκ των οποίων 5 Πανελλήνια Συνέδρια για την Εφηβική Υγεία και Ιατρική. Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Εδικότητα της Παιδιατρικής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας καθώς και μέλος του Τομέα Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.